Vlada Republike Srpske uplatila je Fondu penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO) Republike Srpske 895.000 KM za 256 radnika iz 20 preduzeća, na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za decembar 2019. godine.

Od ukupnog iznosa sredstava iz Programa socijalnog zbrinjavanja radnika, 735.791 KM raspoređen je za uplatu doprinosa za PIO za 65 radnika preduzeća “Autotransport” Zvornik, 71 radnika Industrija mesa “Impro” iz Prijedora, 20 radnika ODP za usluge u šumarstvu “Podrinje ” iz Bratunca, saopšteno je iz Fonda PIO Republike Srpske.

Ova sredstva raspoređena su i za 17 radnika “Vazdušne banje” iz Nevesinja, 16 radnika “Autoprevoza” iz Srpca, 43 radnika “Industijske pekare” iz Trebinja i jednog radnika ODP “Toplana” iz Šamca.

Preostali iznos od 159.210 KM raspoređen je za uplatu doprinosa za PIO za 23 radnika iz 13 preduzeća koji su se prijavili na javni poziv Fonda koji je bio otvoren do kraja 2019. godine, a koji sa uplatom sredstava stiču uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju.

“Nakon uplate sredstava radnici kojima je izvršena uplata sredstava mogu odmah da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na starosnu penziju kod Fonda PIO Republike Srpske, u nadležnoj poslovnici Fonda”, navedeno je u saopštenju.

SRNA
Foto – ilustracija