Posebna sjednica Skupštine grada Prijedora biće održana sutra na zahtjev 17 odbornika, a na dnevnom redu za sada su četiri tačke, najavljeno je iz skupštinske službe.

Pred odbornicima će se naći prijedlog rješenja o poništenju imenovanja stalnih radnih tijela od 13. septembra 2019. godine, nakon što je taj akt poništio i Okružni sud u Prijedoru po tužbi odbornice Olivere Brdar Mirković.

Predloženo je i poništenje zaključka kojim je Skupština grada 7. novembra prošle godine odredila da Komisija za izbor i imenovanje sprovede konkursnu proceduru za izbor i imenovanje direktora Centra za socijalni rad Prijedor, budući da to nije bilo urađeno u skladu sa zakonom.

“Sve pravne radnje koje je Komisija uradila se poništavaju i postupak provođenja konkursne procedure vraća se na vrijeme nakon zatvaranja konkursa za izbor i imenovanje direktora Centra”, navodi se u obrazloženju.

Imenovanje prethodne Komisije za izbor i imenovanje, koja je radila prije zatvaranja konkursa, osporila je Vlada Republike Srpske.

Na dnevnom redu je nacrt odluke o dopunama Poslovnika Skupštine grada kojima se pojednostavljuje procedura razrješenja članova stalnih radnih tijela kako bi se omogućilo da zastupljenost političkih subjekata bude proporcionalna onoj u plenarnom sazivu.

Za ove tri tačke izvjestilac je sekretar Skupštine Željko Škondrić, a za četvrtu predsjednik Kluba samostalnih odbornika Duško Miletić, koji je predložio asfaltiranje 17 pravaca u dužini od 50,5 metara do 773 metra vrijednosti 392.000 KM.

Na sastanku šefova odborničkih klubova Skupštine grada Prijedora u petak, 14. februara, nije postignut dogovor o terminu održavanja redovne sjednice za koju je 17 odbornika podnijelo zahtjev, nakon čega su zatražili sazivanje posebne sjednice.

Prethodna sjednica Skupštine grada Prijedora, prva u ovoj godini, održana je 3. februara i završena neusvajanjem dnevnog reda.

Skupština grada Prijedora broji 31 odbornika. Prije godinu dana većinu koju je predvodio DNS napustio je SNSD i oformio novu skupštinsku većinu od 24 odbornika. Vremenom se taj odnos mijenjao i na posljednjoj sjednici nije bilo većine koja bi usvojila dnevni red.

Sutrašnja sjednica Skupštine grada zakazana je za 10.00 časova.

SRNA