Predsjedništvo Boračke organizacije grada Prijedora na svojoj sjednici održanoj dana 05.02.2020. godine, a u vezi incidenta koji se desio dana 04.02.2020. godine u prostorijama Boračke organizacije grada Prijedora, usvojilo je slijedeće

ZAKLJUČKE

1)Osuđuje se nasilničko ponašanje narodnog poslanika i predsjednika gradskog odbora Srpske demokratske stranke u Prijedoru, g-dina Milana Tubina, i isto smatramo vandalskim i necivilizacijskim činom i napadom na Boračku organizaciju grada Prijedora kao nestranačku organizaciju, koja zastupa interese svojih članova odnosno boraca.

2)Predsjedništvo Boračke organizacije grada Prijedora, g-dina Tubin Milana smatra nepoželjnom osobom, i ne želimo da imenovani bude prisutan bilo kakvim manifestacijama i događajima koje obilježava i koje organizuje Boračka organizacija grada Prijedora.

3)Predsjedništvo Boračke organizacije grada Prijedora smatra neprimjerenim da g-din Milan Tubin bude član Odbora za boračko invalidsku zaštitu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, te o ovom stavu obavjestiti Narodnu skupštinu Republike Srpske.

4)Daje se puna podrška u radu predsjedniku Boračke organizacije grada Prijedora, g-dinu Zoranu Predojeviću.

5)Predsjedništvo Boračke organizacije grada Prijedora izražava uvjerenje da će nadležni organi preduzeti sve potrebne mjere da se u potpunosti rasvjetle okolnosti vezane za incident kojeg je izazvao narodni poslanik Milan Tubin, i da će isti u skladu sa zakonom biti sankcionisan zbog svog postupka.

6)Boračka organizacija grada Prijedor ovaj nemili događaj neće smatrati kao razlog da se naruše odnosi sa Gradskom organizacijom Srpske demokratske stranke u Prijedoru, jer smo ubjeđeni da istupanje Milana Tubina nije vezano za Srpsklu demokratsku stranku, i da ta stranka bez obzira na pojedinačne istupe, ima pozitivan odnos prema mjestu i ulozi Boračke organizacije grada Prijedora.

ZA KRST ČASNI I SLOBODU ZLATNU!

PREDSJEDNIŠTVO BORAČKE ORGANIZACIJE GRADA PRIJEDORA