Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, 06.02.2020.godine, podnijeli su izvještaj protiv lica inicijala N.B. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Nedozvoljena trgovina“ i „Povreda obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje“.

Osumnjičeno lice se tereti da je u vremenskom periodu od juna mjeseca 2013. do maja 2017. godine, bez registrovane trgovačke djelatnosti vršio nabavku, posredovanje u prodaji i prodaju polovnih vozila.

Prodaju vozila je oglašavao putem internet oglasnika i ličnog Facebook profila gdje je objavio prodaju 211 motornih vozila.

Nakon registracije zanatske radnje za obavavljanje djelatnosti trgovine automobilima nije postupio po zakonskoj obavezi vođenja trgovačke knjige i evidentiranja kupovine i prodaje automobila koje je prometovao.

Aktivnosti su realizovane u nastavku akcije kodnog naziva „Zoll“ koja je usmjerena na suzbijanjenelegalne trgovine motornih vozila i auto dijelova.

PU Prijedor
Foto – ilustracija