Kao što je ovih dana i objavljeno, seniorske ekipa FK “Rudar-Prijedor”, otputovala je na dvonedeljne pripreme u Medulin, u Hrvatskoj.

Ekipa je smještena u hotelu “Park Plaza Belvedere” u čijoj neposrednoj blizini je sportski kompleks u okviru kojeg se nalazi šest travnatih fudbalskih terena (FIFA veličine) kao i dva terena s umjetnom travom, pa je ukupan broj raspoloživih terena na kojima se fudbaleri mogu pripremati za predstojeća takičenja, osam.

Osim terena, sportistima stoje na raspolaganju dva unutrašnja grijana bazena s morskom vodom te Wellness koji se rasprostire na 1.500 kvadratnih metara.

Sportisti mogu koristiti i fitness, a njima je prilagođena i prehrana. Fitness je opremljen Technogym spravama, a u moderno opremljenoj teretani postavljene su platforme za olimpijsko dizanje tegova, tu su i različite bučice i olimpijske šipke, pliometrijske kutije, švedske ljestve, te različite klupice.

O uslovima na pripremama te atmosferi u ekipi, naš kapiten, Nemanja Pekija, kaže: “Uslovi na pripremama su stvarno odlični i što se tiče smještaja i terena na kojima treniramo. Turnir je izuzetno jak, ima dosta odličnih ekipa i biće to prave provjere da vidimo gdje se mi trenutno u ovom trenutku nalazimo i koliko napredujemo.Trenira se odlično, svi momci se trude da ostave najbolji utisak na svakom treningu. Atmosfera u ekipi je odlična, novi igrači su se brzo uklopili i očekujemo da budu prava pojačanja. Takođe i juniori pokazuju zbog čega su priključeni prvoj ekipi i da imaju veliki talenat. Usput čestitao bih Draganu Bilbiji na prvoj utakmici u seniorskoj ekipi.Već od prvog dana priprema vidi se da se ekipa bolje poznaje i da ćemo na proljeće biti dosta uigraniji i da ćemo imati bolja izdanja. Svi naši navijači mogu da očekuju puno bolje izdanje ekipe na proljeće”.

rudar-prijedor.com