Predsjednik prijedorskog odbora SDS-a Milan Tubin najavio je da će oko 4.500 porodica u izbjegličkim naseljima u Prijedoru do izbora dobiti konačna rješenja o vlasništu nad zemljom koja im je dodijeljena.

Tubin je na skupu, koji je organizovala grupa opozicionih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, najavio da poslije pravoslavne Nove godine slijede “krivične prijave protiv gradonačelnika Prijedora za brojne nezakonitosti u radu”.

Tubin je uputio kritike da lokalna vlast 25 godina nije u stanju da završi jednu zaobilaznicu, a da su u izgradnju kanalizacije u naselju Tukovi uloženi milioni i da se ne zna kada će biti u funkciji.

On je dodao da je Prijedor do 2000. godine bio drugi grad po visini budžeta u Republici Srpskoj, a da su danas ispred ne samo njega Banjaluka, već i Brčko, Bijeljina i Doboj.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić rekla je da nikada nikome neće reći da se iseli iz ove zemlje ili proglasiti za neprijatelja nekoga ko je iz druge stranke, kao i da se o političkim razlikama mora diskutovati, a da se nasilje i vandalizam ne smiju prećutati.

Učesnici su najavili da će slične skupove održati u svim krajevima Srpske.

SRNA