halid muslimovic-nova godinaHalid Muslimović je tokom prošle godine često putovao u Tursku. Tamo nije samo odmarao, već i pripremao nove pjesme. Ranije je bilo planirano da do jeseni završi sa snimanjem CD-a na turskom jeziku, ali će njegova publika još malo pričekati na taj album.

Jedan od njegovih velikih hitova “Stoj jarane”, korišten je u jednoj turskoj seriji koja još nije prikazivana na našim prostorima, a pošto se pjesma svidela publici u Turskoj, pjevač je dobio ponudu da snimi album svojih hitova na turskom jeziku. On će snimiti i duet s pop pjevačem iz Turske Barišom.

– Pjesme na turskom jeziku već su trebale biti snimljene, ali kako sam u proteklom periodu imao zaista puno obaveza, dosta koncerata, nekoliko turneja, obaveza oko hotela u Prijedoru, a bilo je i malo prehlade, malo smo prolongirali te aktivnosti. Svakako taj projekat će biti realiziran odmah poslije novogodišnjih praznika. A, tokom decembra sam se i više nego umorio od stalnih putovanja, novogodišnjih snimanja… Jedva čekam da prođe ova euforija pa da malo odmorim – priča “plavi čuperak” i dodaje kako nije odustao od nekretnine u Istanbulu.

– Planiram u januaru tamo iznajmiti jednu kuću koju ću vjerovatno tokom godine kupiti – najavljuje on.

Halid je u novogodišnjoj noći pjevao u svom hotelu.

– Bilo je dosta ponuda iz inostranstva, ali sam ipak odlučio da ostanem u Prijedoru. Ipak je tu najbolje – kaže on.

Express magazin
Foto – Halid Muslimović – doček Nove 2015. godine