Mladi bosanskohercegovački bokser iz Prijedora, Slaviša Miodrag, (6-2) koji je svoju profesionalnu karijeru započeo prošle godine sa samo 20 godina ovaj je vikend 7.12.2019 imao meč karijere u Dunaworthu, Njemačka.

Na osnovu dosadašnjih rezultata GBA asocijacija je ponudila prijedorskom profesionalnom bokseru meč za Internacionalnog prvaka Njemačke.

Iako u meč nije ušao kao favorit u osmoj je rundi poslao na spavanje iskusnijeg protivnika Adriana Malika Ratza, koji je do sad imao 15 pobjeda u nizu, neporažen je od 2012. godine, te je tako osvojio cijenjenu njemačku GBA titulu.

Slaviša se pripremao i trenirao u poznatom Fight klubu 300 iz Austrijskog Weiza.

U svojoj kratkoj karijeri ima 7 pobjeda (koje su završavale nokautom) i 2 poraza.

Njegov menadžer Mirko Skoko najavljuje da je ovo tek početak karijere ovog mladog borca i da imaju velike planove za 2020. godinu.

-Znao sam da ce biti teško pobijediti u Njemačkoj pogotovo što je Adrian neporažen već punih 7 dodina i da je još pred domaćom publikom. Ipak sam vjerovao u sebe da bi ga mogao savladati ako ostanem staložen i da čekam svoju priliku jer 10 rundi je dugo. Tako sam se sa svojim trenerom Hrvojem i pripremao. Kondiciju sam imao i za 15 rundi tako da se toga nisam plašio da neću imati snage. Hvala bogu da sam slušao svoj tim i što smo postavili taktiku koja je bila uspješna. Ovim putem se još jednom zahvaljujem cijelom mom timu na čelu sa menadžerom Mirkom Skokom. Idemo još bolje i jače u 2020. godinu – rekao je Slaviša Miodrag.

sportske.ba