Muzička škola “Savo Balaban” iz Prijedora u nedjelju, 8. decembra, organizuje matine koncert na kojem će učestvovati svih 80 učenika pripremnog razreda, najavio je direktor ove škole Aljoša Novaković.

“Od nastanka muzičke škole 1955. godine do danas to je rekordan broj učenika upisanih u pripremni razred”, rekao je Novaković Srni.

Prema njegovim riječima, ovaj broj upisanih ogroman je uspjeh u vrijeme opšte depopulacije, a ujedno je omogućio da svi nastavnici imaju normu, odnosno da se ne izgube dva radna mjesta.

“Djeca su podijeljena u grupe kod tri profesorice. Svaka grupa otpjevaće po dvije pjesme, a na kraju će dvije pjesme zajedno otpjevati njih 80. Vjerujemo da će sala pozorišta biti puna”, dodao je Novaković.

On je naglasio da se matine koncert najmlađih učenika prijedorske muzičke škole organizuje prvi put.

“Na taj način želimo zahvaliti za povjerenje svima, posebno roditeljima, u nadi da ćemo i naredne generacije primati u ovom broju”, poručio je Novaković.

Koncert će biti održan u Pozorištu Prijedor u nedjelju, 8. decembra, u podne.

Muzičku školu “Savo Balaban” Prijedor pohađaju 343 osnovca i 40 srednjoškolaca. Učenike pripremnog razreda vode profesorice Branka Nastić Marčetić, Vesna Mršić Turudija i Nikolina Railić.

SRNA
Foto – ilustracija