Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge, prilikom preduzimanja aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, 22.11.2019. godine, u Prijedoru izvršili su zaustavljanje i kontrolu lica D.B. iz Prijedora.

Prilikom kontrole pronašli su i privremeno oduzeli zelenu biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu količine oko 350 grama i određenu količinu sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje.

U nastavku aktivnosti dana 26.11.2019. godine, izvršena je kontrola lica B.V. iz Prijedora te je tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto jedno pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“ količine oko 9 grama.

Nad navedenim licima izvršena je kriminalistička obrada a nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica D.B. i B.V. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljeni izvještaji za krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

PU Prijedor
Foto – ilustracija