Da je priča o dječaku Dejanu Zoriću iz Donjih Agića kod Novog Grada ujedinila brojne ljude iz svih krajeva govori i primjer humanih ljudi iz Hrvatske koji su ovih dana posjetili malog Dejana i njegovu porodicu.

Dražen Barbir iz Zaprešića u Republici Hrvatskoj u izjavi za prijedordanas.com govori nam kako ga je priča o malom Dejanu vratila u djetinjstvo.

-Dotakla me je priča o ovom dječaku i vratila u djetinjstvo. Zato sam odlučio sa nekolicinom prijatelja da pomognemo koliko možemo i odlučili smo da dođemo ovdje i sami da vidimo sve – ističe Barbir i dodaje da je ovo samo mali dio pomoći te da će u narednom periodu akciju proširiti i na ostale gradove i naselja u Hrvatskoj a sve s ciljem pomoći izgradnje porodične kuće junaku priče.

Dejanu Zoriću društvo iz Zaprešića poslalo je i pismo ljubavi kojeg je sa suzama u očima pročitala Ivy Barbir u kojem su izrazili punu pomoć i podršku ovom dječaku.

-Tvoja hrabrost je za zaviditi i vjerujemo da će ti ona vratiti ono što toliko želiš i što ti najviše nedostaje, tvoju seku – navodi se u pismu.

Prijatelji iz Hrvatske Dejanu su donijeli zimske garderobe, telefon kao i pregršt osnovnih životnih potrepština.

Ovo je jedan od primjera gdje nam ovaj dječak svojim životnim nedaćama daje vjeru i nadu da budemo svi jedinstveni i da cijenimo svakoga, naročito ako je nekome potrebna pomoć.

Jer, odavno DOBRO SE DOBRIM VRAĆA.

Inače, da humanost ne poznaje granice pokazao je glavni pokretač akcije pomoći za Dejana.

Zahvaljujući Prijedorčaninu Mladenu Karanu, priča o dječaku iz Donjih Agića je izašla u javnost na BN televiziji a potom i u drugim medijima.

-Kada vam neko ispriča svoje probleme, to je znak da vam vjeruje. Čuvši njegovu tešku životnu priču želio sam da pomognem na neki način. Drago mi je da sam potakao druge na dobro djelo – kaže Karan.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com