Proteklog vikenda u Sloveniji je održan veliki međunarodni džudo turnir “Nagaoka 2019”.

Na ovom velikom sportskom događaju u Ljubljani učestvovalo je 700 takmičara iz 9 zemalja.

Boje Džudo kluba “Prijedor” branilo je 7 mladih takmičara koje su predvodili treneri Radenko Marinović i Dejan Stanarević.

-U veoma dobrim i teškim borbama naši džudisti su dali posljednje atome snage za dobar rezultat. Jedinu medalju, bronzanog sjaja, uspio je osvojiti Marko Savić a u njegovoj kategoriji ukupno su bila 23 takmičara tako da je 3. mjesto odličan rezultat. Pavle Savić, Dejan Stanojević, Đorđe Miljatović i Marko Bošnjak su izgubili u polufinalu a potom i u borbama za bronzanu medalju. Teodor Vučenović i Đorđe Matijaš poraženi su u prvom kolu – rekao je trener Marinović.

On je dodao da se radilo o jakom turniru i jakim borbama što će biti odlično iskustvo za mlade Prijedorčane.

-Izvukli smo pouke sa ovog turnira. iako ne volim komentarisati suđenje, moram reći da ono nije bilo na potrebnom nivou. Sudije su bile navijački nastrojene prema domaćim takmičarima što je kod mnogih džudista ostavilo gorak ukus – istakao je Marinović.

Pred džudistima “Prijedora” je turnir Kup Viteza u decembru, Izbor sportiste grada Prijedora te polaganje za učeničke pojaseve a potom i zasluženi odmor na kraju ove godine.

-Proglasićemo i najuspješnije takmičare u Džudo klubu “Prijedor” a nadamo se poštenom Izboru za sportistu grada te zasluženom dobrom plasmanu naših mladih kandidata – naglasio je Radenko Marinović.

Tekst – www.prijedordanas.com
Foto – Džudo klub “Prijedor”