Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković potpisao je danas ugovore o dodjeli 388.881,33 KM bespovratnih podsticajnih sredstava iz Budžeta grada za projekte u domenu privrede i poljoprivrede kojima će do posla doći 80 novih radnika, a biće podržano i 30 poljoprivrednika i tri klastera.

“Ovo je jedna od tradicionalnih aktivnosti grada Prijedora za koje se izdvoje značajna sredstva u ovom segmentu gdje se zapošljava više novih radnika i pomaže se privredi u propisanoj proceduri pravilnika o dodjeli podsticajnih sredstava,” kazao je Đaković.

On je podsjetio da grad Prijedor od 2009.godine kontinuirano realizuje projekte podsticaja privrednim subjektima sa ciljem poboljšanja privrednog ambijenta, povećanja broja privrednih subjekata, povećanja zaposlenosti i smanjenja nezaposlenosti.

Riječ je o bespovratnim podsticajima kojima će 15 lica dobiti posao na osnovu Projekta samozapošljavanja za šta će biti izdvojeno 83.500 KM i sedam žena u projektu “Podrška ženskom preduzetništvu” za šta će biti izdvojeno 35.000 KM.

Za poslodavce koji će zaposliti 57 novih radnika biće izdvojeno ukupno 93.000 KM podsticajnih sredstava, a 3.000 KM za poslodavca koji će zaposliti jednog mladog visokoobrazovanog stručnjaka.

U okviru ovih podsticajnih sredstava za četiri preduzeća dodijeljeno je 10.960 KM na ime Projekta podrške uvođenju standarda kvaliteta.

Za razvoj preduzetništva u oblasti poljoprivrede odobrena su i dodijeljena sredstva za 30 poljoprivrednih proizvođača u ukupnom iznosu od 135.434,33 KM.

Na konkurs za dodjelu podsticaja koji je trajao do kraja avgusta ove godine pristigle su 62 prijave u oblasti privrede i 30 u oblasti poljoprivrede što je pokazatelj da je za ove podsticaje i ove godine vladalo veliko interesovanje.

Pored ovih podsticaja, grad Prijedor je sa 27.987 KM bespovratnih sredstava podržao poslovna udruženja i klastere.

www.prijedorgrad.org