Jedan od sportova koji je u ekspanziji i koji privlači sve više ljubitelja na našim prostorima jeste i mali fudbal, odnosno futsal.

Vođeni željom da se i naš grad uključi u jednu takvu priču, grupa naših sugrađana nedavno je osnovala Klub malog fudbala “Prijedor”.

Jedan od najmlađih sportskih kolektiva u Prijedoru marljivo se priprema za početak takmičenja u Drugoj futsal ligi Republike Srpske – Grupa Zapad.

Među igračima su brojna imena poznata domaćoj publici, momci koji su nastupali za razne klubove “velikog” fudbala u Prijedoru i okolini, ali i oni koji su pravi majstori malog fudbala.

Na klupi će sjediti Bojan Ivanović a boje KMF “Prijedor” u predstojećoj sezoni braniće: Igor Golić, Milomir Novaković, Anel Burić, Draško Tica, Igor Došenović, Stefan Gavranović, Stefan Stojić, Nemanja Miljević, Neno Grahovac, Marko Garić, Nemanja Nišević, Dario Jazić, Zoran Miodragović i Stefan Lukić.

Prijedorčani ističu da im je primarni cilj popularizacija malog fudbala, odnosno futsala u našem gradu.

-Iako je riječ o Drugoj ligi, u ekipama naših suparnika su odlični igrači. Trudićemo se u svakom meču da damo svoj maksimum. Ako to bude dovoljno za povoljan rezultat tim bolje. Ne obećavamo borbu za titulu ali od nje nećemo odustati ukoliko se takva prilika ukaže na sportskom terenu – kaže Mladen Jurišić, sportski direktor KMF “Prijedor”.

Iz novoosnovanog kluba pozivaju sve Prijedorčane da im daju podršku jer već 8. novembra kreću prvenstveni okršaji.

U sportskoj dvorani “Mladost” gostuje ekipa KMF “Kozarska Dubica”.

Ukoliko želite da date svoju podršku radu KMF “Prijedor” u njegovoj prvoj takmičarskoj sezoni, to možete učiniti kupovinom članske karte.

Cijena je 10 KM a njenom kupovinom oslobođeni ste plaćanja ulaznica za domaće utakmice u sezoni 2019/2020.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com