Pobjedom u Travniku od 3:0 protiv istoimenog domaćina u 10. kolu Omladinske Premijer lige BiH, juniori Rudar-Prijedora stigli su do druge pozicije na tabeli sa 23 osvojena boda.

Prijedorčani su do sedme prvenstvene pobjede stigli u drugom dijelu igre, kada su u periodu od 51. do 67. minute u mrežu domaćina “spakovali” tri gola.

Mrežu Travničana “načeo” je Filip Mikić pošto je sam izašao pred golmana Omerbegovića, zaobišao ga i postigao svoj četvrti gol ove sezone.

Pet minuta kasnije na scenu je stupio Dragan Bilbija koji igra u sjajnoj formi.

U polukontri gostiju bio je precizan, baš kao i nakon kornera u 67. minuti čime je postavio, ispostaviće se kasnije, konačan rezultat 0:3.

Time je mladi Prijedorčanin stigao do osam postignutih golova u ovoj sezoni.

Novom pobjedom izabranici trenera Srđana Marjanovića na najbolji način su pozvali ljubitelje fudbala u gradu na Sani da u subotu od 15:00 časova dođu na Gradski stadion i podrže ih meću sa vodećim Željezničarom.

Možemo slobodno reći da će se igrati derbi jesenjeg dijela sezone koji čak može odlučiti o tome koja ekipa će biti jesenji prvak.

Svojim igrama u proteklih 10 kola juniori Rudar-Prijedora zaslužili su da ih podrži što veći broj navijača.

Travnik: Rudar-Prijedor 0:3 (0:0)

Travnik
Stadion: “Pirota”
Gledalaca: 50
Sudija: Admir Musić (Sarajevo)
Strijelci: F.Mikić u 51., Bilbija u 56. i 67. minuti
Žuti kartoni: Hadžić (Travnik), Kaurin (Rudar-Prijedor)
Crveni kartoni: Trbović (Travnik), Sadžak (Rudar-Prijedor) u 77. minutu.

Travnik
Omerbegović, Zlatić (Valjan), F.Halilović, Hadžić, Karić, Sažić, Trbović, Suljić (Hrustić), Delić (Omerinović), Muslimović, S.Halilović (Omerdić)
Trener-Adnan Beganović

Rudar-Prijedor
Trninić, Trkulja, Marmat, Ratković, Kaurin, Krneta (M.Mikić), Bilbija (Matić), Drljača, F.Mikić (Sadžak), Savić(Vuruna), Čunjalo (Mršić)
Trener-Srđan Marjanović

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Rudar-Prijedor