Kolaž predstava “Karakteri” polaznika šeste Ljetne škole glume Pozorišta Prijedor u okviru Dramskog studija „Živko Desnica“, premijerno je odigrana u Pozorištu Prijedor.

Nakon tromjesečnog rada sa glumcem Deanom Batozom 10 polaznika je pokazalo svoje umijeće gledaocima.

-Zadovoljan sam kako je sve ispalo. Neki od ovih mladih ljudi će biti dio predstave koju ćemo raditi početkom naredne godine. Nadam se da će jednog dana neko od njih postati moj kolega i dio ansambla ove pozorišne kuće – rekao je Dean Batoz.

On je dodao da su prodane 124 ulaznice po cijeni od 5 KM, a prikupljenih 620 KM biće uplaćeno za liječenje trogodišnje Milice Jeličić.

Prijedorskoj publici u subotu su se predstavili: Valentina Grujčić, Katarina Rendić, Đurđica Jeftić, Jelena Medić, Maja Zekanović, Ivana Stevanović, Anđela Marić, Miloš Stojnić, Nikola Gnjatović i David Kešin.

U prethodnim godinama kroz Ljetnu školu glume prošlo je nekoliko desetina Prijedorčana od kojih su neki završili Akademiju umjetnosti Banja Luka-smjer gluma i sada su dio glumačkog ansambla Pozorišta Prijedor, neki još studiraju, dok je više njih glumilo u predstavama Pozorišta Prijedor.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com