Javni konkurs za prijem korisnika kovorking prostora Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “Preda-PD” biće otvoren do popune planirane grupe korisnika, saopšteno je iz ove agencije.

Kovorking prostor opremljen je računarima, specijalizovanim softverima, tri de printerom, mini-studiom za audio i video montažom, profesionalnim foto-aparatom i kamerom, brzim internetom, salom za sastanke i treninge, pratećom infrastrukturom i tehničkom podrškom.

Prostor je namijenjen programerima, dizajnerima, kopirajterima, frilenserima, odnosno svima koji se bave informacionim tehnologijama i kreativnom industrijom.

Trenutni kapacitet prostora je 10 korisnika i svaki od njih u predinkubacionoj fazi može ostati do godinu dana besplatno.

Detalji konkursa, obrazac za prijavu i pravilnik o načinu korištenja prostora i usluga dostupni su na stranici “Prijedor haba” /www.prijedorhub.com/.

Prvi kovorking prostor u gradu na Sani, “Prijedor hab”, u čije uređenje i opremanje je uloženo oko 75.000 KM donatorskih sredstava, otvoren je u julu u zgradi prijedorskog Poslovnog centra.

SRNA