U Prijedoru je otvoren novoasfaltirani put Pljohare – Brezičani čija je dužina 1.200 metara za koji je iz budžeta grada izdvojeno 99.200 KM.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je njegovo asfaltiranje urađeno u okviru ovogodišnjeg programa rekonstrukcije i asfaltiranja puteva.

“Mi se nastojimo organizovati tako da širom teritorije grada asfaltiramo dio po dio puteva, rekonstruišemo ostale putne pravce, a evo započeli smo sa gradnjom kružnog toka na ulazu u grad i projekat se aktivno već radi za izgradnju autoputa Prijedor – Banjaluka, a nakon toga slijedi nastavak autoputa do Novog Grada i brze ceste do Kozarske Dubice”, rekao je Đaković.

On je dodao da se u okviru strategije razvoja saobraćaja nastoji da što više seoskih područja dobije asfaltne puteve uz odgovarajuću infrastrukturu.

“Namjera nam je da ovim putevima ljudi odlaze na posao i dolaze kući, a ne da odlaze u inostranstvo, kao i da što više asfaltnih puteva imamo i u ruralnim dijelovima grada”, dodao je Đaković.

Predstavnik mještana Brezičana Goran Predojević rekao je da je mjesna zajednica ovaj projekat kandidovala Gradskoj upravi kao svoj prioritet.

“Drago mi je da se ovo realizuje nakon puta na Kapeli. Dionica je završena u potpunosti i biće korisna svim mještanima u ovom dijelu Brezičana”, dodao je Predojević.

www.prijedorgrad.org