Direktor za investicije italijanske kompanije ” Kalcedonija” Frančesko Rufoli izjavio je danas u Prijedoru da je , zbog promjena na tržištu, ova kompanija odlučila da preuredi vlastiti objekat bivšeg “Tropika” u Brezičanima i tamo proširi postojeću proizvodnju.

On je istakao da se na području Prijedora nalaze već više od godinu dana i da su naišli na izuzetno efikasnu pomoć i veliku susretljivost u Gradskoj upravi Prijedor.

“Kalcedonija je u proteklom periodu tražila teren gdje bi se vodila aktivnost šivenja i bojenja čarapa i Grad nam je pomogao i dao na raspolaganje teren koji je veoma zanimljiv. U međuvremenu je, kako se tržište mijenja, Kalcedonija napravila neki drugačiji dogovor tako da je aktivnost koja je trebala biti rađena ovdje u Prijedoru preseljena u drugu zemlju gdje već postoji struktura i logistika za to”, istakao je Rufoli.

On je dodao da su, upravo zbog susretljivosti u dosadašnjem poslovanju, odlučili da nastave investiranje i u Prijedoru, u prostoru koji su prvobitno nazvali trening centar.

“Vidjeli smo da ljudi koje smo uzeli jako brzo uče i zadovoljni smo sa njima, te smo odlučili tu investirati tako što ćemo zadržati taj broj od 55 radnika koji trenutno rade i nastaviti dalje zapošljavanje”, naglasio je Rufoli.

On je dodao da postoje planovi za zapošljavanje 500-600 radnika u novoj fabrici.

Rufoli je istakao da se od postojećih 55 radnika planira da troje idu u Suboticu na obuku vezano za novu aktivnost i koji će biti kasnije biti učitelji i voditelji novih poslova.

“U ovoj aktivnosti proširivanja proizvodnje nećemo zaustavljati postojeću proizvodnju već ćemo uporedo sa njom, renovirati kompletno prostor Tropika sa jasnom namjerom da do kraja godine zaposlimo nove ljude i to nastavimo i kroz 2020.godinu”, rekao je Rufoli uz najavu da nove mašine stižu za narednih dvadesetak dana.

U ovom prostoru nekadašnjeg Tropika u Brezičanima trenutno se radi na šivenju ženskih čarapa, a nova proizvodnja će , prema riječima Rufolija , biti puno ljepša i odnosi se na šivenje pidžama i majica za “Tezenis” i “Intimisime”, koje su marke grupacije “Kalcedonija”.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković se nakon današnjeg razgovora zahvalio na novim poslovnim informacijama koje su stigle iz ” Kalcedonije”, te za dogovor o daljoj saradnji.

www.prijedorgrad.org