Radnica Osnovnog suda u Banjaluci Slavica Maksimović (29) iz Prijedora osumnjičena je da je ukrala 23.000 KM iz automobila Franje I. (36) dok je pijan spavao u njemu, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Kako “Glas Srpske” nezvanično saznaje, Slavica i Franjo proveli su noć sa ponedjeljka na utorak zajedno. Nakon što su izašli u grad i konzumirali alkohol, parkirali su automobil u ulici Jovana Dučića u Banjaluci kod hotela “Jelena”, gdje su nastavili druženje.

“Franjo je previše popio, pa je zaspao. Kada se ujutro probudio, vidio je da je opljačkan i da ga je družbenica napustila. Odmah je posumnjao da ga je ona i pokrala, pa ju je prijavio policiji”, kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, Franjo je ispričao policajcima da je kod sebe imao 11.000 evra i 1.000 maraka, te da vjeruje da mu je novac ukrala djevojka s kojom je proveo prethodno veče.

Iz Policijske uprave (PU) Banjaluka su potvrdili, navodeći inicijale, da su po prijavi identifikovali osumnjičenu. Ona je privedena u policijsku stanicu radi ispitivanja.

“Utvrđeno je da je S. M. iskoristila nepažnju oštećenog i ukrala novac koji je pronađen i vraćen vlasniku”, rekli su u PU Banjaluka i dodali da je protiv nje podnesen izvještaj za krivično djelo teška krađa, te da je puštena na slobodu.

Iz Osnovnog suda u Banjaluci potvrdili su da je osumnjičena privremeno angažovana za poslove unosa i evidentiranja komunalnih predmeta.

“Slavica Maksimović je trenutno angažovana u sudu, ali je uprava suda, po prijavi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da je osumnjičena za krivično djelo teška krađa, preduzela mjere radi prekida angažovanja”, kazali su iz službe za odnose sa javnošću Osnovnog suda i dodali da do ovog incidenta nije bilo pritužbi na njen rad.

Maksimovićeva do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” nije odgovarala na pitanja, te je ostalo nepoznato koji su motivi pljačke i u kakvom je odnosu bila sa Franjom.

Na profilu društvene mreže “Fejsbuk” Slavice Maksimović stoji da je završila Ugostiteljsko-ekonomsku školu u Prijedoru i da je zaposlena u Osnovnom sudu u Banjaluci.

Glas Srpske