Na muzičkoj sceni proteklih nedjelja odjeknula je vijest da je pjevač Ivan Milinković napustio popularni sastav “Legende”.

Svima dobro znan, vlasnik raskošnog glasa, odlučio je da karijeru nastavi kao solista.

Publici je uz ekranizaciju, predstavio dvije samostalne numere.

Prva pjesma “Ibar ust’o protiv brega”, urađena je u saradnji sa Dejanom Petrovićem i Big Bendom na muziku Dragana Nikolića, tekst Ivana Karaklića, uz aranžman Pedje Stojkovića.

Tradicija, prepoznatljiva boja glasa i trubači, vrlo brzo našli su put do srca slušalaca.

-Hvala svim dragim ljudima iz BiH koji mi pišu ovih dana i pružaju podršku. U meni se javila neka nova poletnost, energija koju želim da prenesem kroz nove pesme, na sve ljubitelje muzike. Želim da muzička raznovrsnost i raznolikost muzičkih žanrova koja će me krasiti u vremenu koje dolazi, bude najbolja pozivnica za sve drage ljude koji su verna podrška u Bosni svih ovih godina, ali i one koji do sada nisu bili na mojim nastupima. Prijedor je mesto koje bih voleo da posetim sa mojim saradnicima i da pesmom u ritmu otkucaja srca, stvorimo uspomene. Radujem se da se uskoro vidimo – istakao je Ivan za portal prijedordanas.com

Da je u pitanju ozbiljan muzički iskorak, Ivan pokazuje saradnjom sa poznatim autorima, tvorcima velikih hitova, Dušanom Bačićem i Bojanom Dragojevićem.

“Svenuće dunje”, pjesma je koja predstavlja modernu verziju sevdaha, koja je rađena ciljano, kao pop numera obojena zvucima harmonike.

-Od jeseni publika će imati priliku, koncertno, da čuje nešto što do sada nisam pevao, uz pesme koje su reference i najveći izazov za svakog pevača. Sa publikom,uz moje nove pesme, prelistavaću muzičke spomenare, setiti se nekih divnih vremena i zajedno uživati u hitovima Tome Zdravkovića, Cuneta Gojkovića, Tozovca, Staniše Stošića, tradicionalne pesme među kojima i sevdalinke! Uz muzičku podršku Pedje Stojkovića očekujte pregršt iznenađenja, na kocertima pod nazivom “Veče sa Ivanom Milinkovićem”. Vidimo se i u Vašem gradu – dodaje radosno Milinković u zvaničnom saopštenju.