Grupa od 6 mladih iz Trenta u pratnji tri roditelja, kao i glumca i i režisera Paola Vićentinija, boraviće u Prijedoru u periodu od 13. do 18. avgusta s ciljem realizacije četvrte po redu pozorišne predstave zajedno sa mladima iz Prijedora.

Pozorišna radionica će se realizovati u prostoru JU Centar „Sunce“ u periodu od 09:00 do 16:00 časova počevši od srijede 14. avgusta.

Nakon realizacije radionice u Prijedoru, u periodu od 27. avgusta do 1. septembra planirano je da radionica bude nastavljena u Trentu, kao i prikazivanje predstave odnosno njenog finalnog proizvoda na više lokacija u Trentinu.

Kao i svake godine, i ove godine je na jesen planirano i prikazivanje predstave pred prijedorskom publikom.

Ovo je četvrta po redu pozorišna radionica za mlade iz Prijedora čiji je organizator Udruženje Program Prijedor iz Trenta.

Tokom predhodne tri godine projekta realizovane su tri pozorišne predstave:„Romeo i Julija“, koja je prikazana u Ljubiji u okviru manifestacije obilježavanja stogodišnjice od osnivanja rudnika željezne rude Ljubija u avgustu mjesecu 2016. godine, predstava „Okean“ iz 2017. godine, kao i prošlogodišnja predstava „U moru ima krokodila“.

Sve tri predstave su realizovane i prikazane i kod nas i u Italiji.

Cilj radionice je kreativno izražavanje mladih kroz glumu kao instrumenat za upoznavanje i otkrivanje sebe samih, zbližavanje sa drugima, druženje, kao i izražavanje svojih osjećanja i potreba.

ALD Prijedor