humani kozarcani (1)Kozarčani Mesud Kahrimanović poznatiji kao “Mega” i njegov zet Irfan Mehmedagić posjetili su protekle sedmice prijedorsko naselje Čarakovo gdje su pomogli dvije lokalne porodice koje žive u teškim uslovima.

Nakon što je Federalno ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica u saradnji sa Gradskom upravom Prijedora nedavno riješilo dugogodišnji stambeni problem porodice Tahire Hopovac, ostalo je neriješeno pitanje priključka električne energije.

Nakon što im se za pomoć obratio Sead Jakupović, predsjednik Skupštine grada Prijedora, Mesud Kahrimanović, koji živi u Austriji, je platio pomenuti priključak, a zajedno sa Irfanom Mehmedagićem je obezbjedio i novi šporet, kao i još neke kućne potrepštine poput televizora i tepiha.

Ova dvojica Kozarčana na tome nisu stali već su posjetili i porodicu Mirsada Brdara koji je prije 11 godina tragično nastradao a iza njega su ostala trudna supruga Indira i troje maloljetne djece.

humani kozarcani (2)Inače, Irfan Mehmedagić koji živi u Švajcarskoj, već godinama novčano pomaže ovu porodicu svakog mjeseca.

Ovoga puta, Kahrimanović i Mehmedagić su obećali da će u saradnji sa gradom Prijedorom i Seadom Jakupovićem, koji je inače i član gradske komisije za pomoć održivom povratku, sve učiniti da osposobe i sprat kuće u kojoj živi petoro Brdara, kako bi, osim jedne sobe i kuhinje u prizemlju, imali više stambenog prostora na raspolaganju.

Ovom humanom akcijom ali i brojnim drugima u kojima su prethodnih godina učestvovali, Mesud Kahrimanović Mega i Irfan Mehmedagić pokazali su da se radi o ljudima velikog srca. Hvala im na tome.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com