Policijska uprava Prijedor na putnoj mreži grada Prijedora i opština Novi Grad i Kostajnica u vremenskom periodu od 23.06. do 25.06.2019. godine, realizovala je akciju pojačane kontrole učestvovanja u saobraćaju vozača motocikla, lakog motocikla i mopeda.

Po akcentu akcije ukupno je kontrolisano 162 vozača motocikla i mopeda od kojih je 102 sankcionisano ili 63%. Od toga zbog nenošenja zaštitne kacige 54 ili 53% sankcionisanih.

Iz saobraćaja je isključeno 27 vozača od čega 15 zbog upravljanja motociklom i lakim motociklom bez kategorije „A“ i „A1“, zbog upravljanja mopedom bez potvrde o poznavanju propisa deset i dva vozača zbog upravljanja mopedom pod uticajem alkohola. Iz saobraćaja je isključeno 19 motocikla i mopeda od kojih 15 neregistrovanih i četiri bez važeće stiker naljepnice.

Tokom akcije zbog ostalih prekršaja koji nisu bili akcenat akcije sankcionisano je 88 vozača.

S obzirom na činjenicu da su vozači motocikla, lakih motocikla i mopeda jedne od ugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju, ovim putem skrećemo pažnju da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim i registrovanim motociklima, da koriste zaštitnu opremu, da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu kao i da u saobraćaju ne učestvuju pod dejstvom alkohola.

PU Prijedor
Foto – ilustracija