Bivši predsjednik prijedorskog Gradskog odbora NDP-a Dragan Dragojević pristupio je lokalnom PDP-u, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Gradskog odbora PDP-a u Prijedoru.

“Nakon političkog lupinga koji je napravila partija u kojoj sam prethodno vršio dužnosti i promjene politika koje nisu bile u skladu sa onim što smo do tada promovisali i obećavali građanima, a na osnovu čega smo osvojili glasove, ja sam tu stranku morao napustiti”, rekao je Dragojević.

Dragojević je pojasnio da je PDP-u pristupio jer je ta stranka ostala dosljedna stavovima i principima politika koje zagovara.

“To mi je kao čovjeku lično i radi onih 800 i nešto glasača koji su me podržali dalo za pravo da donesem ovakvu odluku”, dodao je Dragojević.

Predsjednik prijedorskog Gradskog odbora PDP-a Dalibor Grabež rekao je da je ovo nastavak ukrupnjavanja srpske političke scene u Republici Srpskoj, kako dolaskom prepoznatljivih političkih lica poput Dragojevića, koji je i pripadnik boračke populacije, tako i mlađih momaka koji tek ulaze u politiku.

“Smatram da će u Prijedoru biti još omasovljenja PDP-a i otvoreni smo za sve koji žele da nam se priključe. Smatramo da ćemo biti nezaobilazan faktor u odlučivanju u ovom gradu”, poručio je Grabež.

Grabež se osvrnuo na zasjedanje Skupštine grada Prijedora, čiji se nastavak očekuje, a na kojem je zatražena smjena načelnika tri odjeljenja u Gradskoj upravi.

“Predložio bih gradonačelniku (Milenku Đakoviću) da bude gradonačelnik svih građana i da u skladu sa svojim ovlaštenjima i u dogovoru sa novom skupštinskom većinom predloži nova imena, jer bi svako drugo rješenje moglo prouzrokovati dublju krizu koju zaista niko ne želi u ovom trenutku. Naša želja je korektna saradnja sa gradonačelnikom u interesu svih građana”, naveo je Grabež.

Predsjednik mladih prijedorskog PDP-a Mladen Kulundžija rekao je da u posljednje vrijeme znatan broj omladinaca dolazi u ovu stranku i najavio niz aktivnosti nakon kojih se očekuje da ih pristupi još više.

SRNA