prijem vjerski sluzbenici (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je da u ovom gradu danas nema nikakvih bezbjednosnih, međunacionalnih i međuvjerskih problema, čemu je doprinijela pozitivna klima koja vlada u ovom gradu, na šta su uticale i vjerske zajednice.

Na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za predstavnike vjerskih zajednica Pavić je istakao da u Prijedoru svi slobodno mogu izražavati vjersku, nacionalnu i svaku drugu pripadnost.

Pavić ističe da je među građanima stvoren ambijent mira, tolerancije i suživota, te dodaje da će gradska uprava, prema svojim mogućnostima, i dalje pomagati rad vjerskih zajednica.

Protojerej stavrofor Ranko Maletić rekao je da je saradnja gradonačelnika i gradske uprave sa Srpskom pravoslavnom crkvom dobra i uspješna.

“Ovakvi susreti su veoma potrebni da razmijenimo mišljenja i da ukažemo na dobre i korektne odnose koje postoje među vjerskim zajednicama u ovom gradu”, dodao je Maletić.

prijem vjerski sluzbenici (2)Župnik prijedorske župe Marko Vidović izrazio je zadovoljstvo dobrom saradnjom vjerskih zajednica sa gradskom upravom, kao i vjerskih zajednica međusobno.

“Radostan sam, jer je naša lokalna zajednica napredovala dotle da nas niko ne ometa u našim vjerskim slavljima, a konkretna pomoć koja nam dolazi od gradonačelnika je od značaja za naš rad i na tome smo zahvalni”, rekao je Vidović.

Glavni imam medžlisa Islamske zajednice Prijedor Husein Velić rekao je da se ovim tradicionalnim okupljanjem šalje pozitivna poruka o suživotu na ovom području.

Vikar episkopski grkokatoličke ukrajinske crkve u BiH Mihail Stahnek rekao je da i ubuduće očekuje da se grad brine, kako o svima u Prijedoru, tako i o ukrajinskoj manjini.

Prijemu je prisustvovala predsjednik Skupštine grada Prijedor Sead Jakupović. Učesnici prijema su građanima i vjernicima uputili čestitke povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com