U zajedničkim, planskim i koordinisanim aktivnostima policijskih službenika Policijske uprave Banja Luka, s ciljem rasvjetljavanja zaprimljenih prijava o otuđenju dva putnička automobila „Nisan“, 06.06.2019. godine, identifikovani su i lišeni slobode A.B i sedamnaestogodišnjaka iz Banja Luke.

Naime, policijski službenici su 06.06.2019. godine u naselju Gornja Česma, Banja Luka, pronašli automobil za koji je, 03.06.2019. godine, zaprimljena prijava da je otuđen sa parking prostora iz ulice Radoja Domanovića, Banja Luka, a u kojem su se u trenutku pronalaska nalazila osumnjičena lica.

Takođe, istog dana, u Banjoj Luci, pronađen je i putnički automobil za koji je, 05.06.2019. godine, zaprimljena prijava da je otuđen sa parking prostora, iz ulice Jovana Raškovića, Banja Luka.

O navedenim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se preduzmu potrebne mjere i radnje sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti i da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj.

Prema maloljetniku su preduzete radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, a po instrukciji tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela u kojima su predmet otuđenja automobili, policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su 05.06.2019. godine u Banjoj Luci, pronašli putnički autmobil „Renault“ koji je otuđen u aprilu 2017. godine u Prijedoru.

PU Banja Luka
Foto – ilustracija