U noći između subote i nedjelje jedan naš sugrađanin uspio je da pronađe i uhvati lopova koji mu je prethodno provalio u ugostiteljski objekat „Talija“ koji drži.

-Tokom noći me nazvao konobar i rekao da je provaljeno u kafić iz kojeg je odnijet pazar. Došao sam na lice mjesta, kao i policija koja je izvršila uviđaj. Potom sam pogledao snimak sa kamere i prepoznao mladića koji je samo prije 7-8 dana došao kod mene u kafić i zamolio me da mu posudim 30 KM jer mu treba za dijete. Bez dvoumljenja sam mu dao, a evo kako mi je vratio – kaže Prijedorčanin koji nije želio da mu spominjemo ime.

Dodaje da je u tim trenucima bio bijesan i ljut, i na sebe, a pogotovo na lopova.

-Najviše me pogodilo što radim pošteno, zapošljavam ljude, izmirujem obaveze, pomognem nekome i onda me ta ista osoba pokrade i napravi štetu na kafiću. Desilo mi se da pronađem manje i veće svote novca pa ih vratim vlasniku jer tako je ispravno. I onda doživim ovako nešto – ističe naš sagovornik.

Počeo je da traga za njim po okolnim ulicama u tim ranim jutarnjim časovima i uskoro ga je našao.

-Svega 200 metara od kafića, a nedaleko od zgrade prijedorske policije skoro da je on naletio na mene. Uspio sam da ga uhvatim a potom i predam organima reda. Nisam ni pomišljao da ja “tjeram” svoju pravdu – rekao nam je sugrađanin.

Ističe da je tek kasnije počeo da razmišlja o činjenici da je lopov mogao da bude i naoružan i spreman na sve.

-Bila je “vruća” glava, naročito zbog činjenice da je osoba kojoj sam pomogao u stvari kovala plan da me opljačka. Ako bi se to opet desilo sigurno bih prepustio policiji da radi svoj posao potrage za lopovom – kaže ovaj prijedorski ugostitelj.

Poručuje svojim sugrađanima da dobro obrate pažnju na one koji traže pomoć jer među njima ima dosta prevaranata.

Kako nezvanično saznajemo mladić koji je provalio u kafić poznat je prijedorskoj policiji po sličnim (ne)djelima.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – ilustracija