Humanitarna organizacije „Srbi za Srbe“ povodom obilježavanja svoje slave-Svetog Vasilija Ostroškog, organizuje u Prijedoru „Humanitarni koncert za Kosmet“ koji će biti održan u Dvorani “Mladost” u ponedjeljak, 13.maja od 19:00 časova.

Učesnici programa su SKUD „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor, KUD „Milan Egić“ Brezičani, KUD „Šarenica“ Prijedor te Ženski hor „A-vista“.

Prodaja karata je već počela a mogu se kupiti u prostorijama SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“, KUD-a „Šarenica“, OŠ „Jovan Cvijić“ Brezičani, kafeteriji „Preduzeće“, kafe baru „Intermeco“ i kafe baru „Kamenjara“.

Cijena ulaznice je 3 KM.

-Ovim putem pozivamo predstavnike svih vjerskih, kulturnih i obrazovnih ustanova, lokalnih vlasti i sve zainteresovane građane da dođu na koncert na kojem će preko stotinu djece i omladine i djece zaigrati i zapjevati sa ciljem da pomognu svoje braću i sestre na Kosmetu – rekao je Saša Vignjević iz Humanitarna organizacije „Srbi za Srbe“.

On je dodao da je cilj ovog koncerta prikupiti sredstva za pomoć ugroženim višedjetnim porodicama sa područja Kosmeta.

-U te svrhe u toku koncerta će biti postavljen i prodajni butik naše organizacije, gdje će se prodavati SZS majice, duksevi i zastave. Ovim putem će se široj javnosti predstaviti rad HO „Srbi za Srbe“ i najaviti predstojeći humanitarni događaji, od kojih je najznačajniji „Trojka iz bloka“ koja je u Prijedoru planirana za 21. juli ove godine – istakao je Vignjević.

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ je osnovana 2005. godine, a registrovane ogranke ime u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji Švajcarskoj, Njemačkoj Norveškoj, Švedskoj, Kanadi i SAD.

Osnovni cilj Organizacije je ujedinjavanje Srba širom svijata u svrhu pružanja pomoći jedni drugima i promovisanja istinskih ljudskih vrijednosti.

Stoga, organizovanjem raznih kulturnih i sprtskih manifestacija i zahvaljujući donacijama, do sada je obezbjeđena pomoć za preko 2.100 porodica širom Balkana.

Humanitarni rad i nesebično zalaganje ove organizacije je prepoznala i Srpska Pravoslavna Crkva, te je istu odlikovala Ordenom Svetog Save drugog reda i Ordenom Svetih Novomučenika Gornjo-karlovačkih, a Organizacija “Srbi za Srbe” je odlikovana i Ordenom Krst Milosrđa od strane Predsjednika Republike Srpske.

Stoga, da bismo pomogli što većem broju ugroženih porodica, potrebna nam je pomoć sviju vas.

Kupovinom karte, davanjem donacije, pozivom na humanitarni broj 17763, kupovinom nekog od naših proizvoda direktno učestvujete u izgradnji kuća, kupovini mašina, opremanjem dječijih soba, javnih kuhinja i sličnog za ugrožene porodice širom Balkana.