Prijedorčanka Jelena Govedarica je urednik, tv lice i top model. Jelena je žena koja je ušla u 100 najlepših Evropljanki, po predlozima modnih stručnjaka.

Pesma koja Vas je navela da kupite prvu ploču/kasetu/CD

Kao dete volela sam da slušam Draganu Mirković. Kad je izašla kaseta „Opojni su zumbuli” morala se kupiti, čak iz Beograda nam je poslata. Uz tu pesmu sestra i ja smo radile plesne koreografije, pa smo premotavajući i zapetljale kasetu, tako da je neslavno završila.

Opišite posao koji volite i koji vas definiše kao ličnost

Jednom rečju SCENA! Modno – scenske performanse koje radim, voditeljski posao, posao modela i manekena, glumački pozorišni deo, tv pojavljivanja, sve to mene čini potpunom ličnošću. Jedna sam od onih koja živi sceni a ne ona mene i sretna sam zbog toga! Živela scenaaaa!!!

Molimo Vas da navedete nekoliko uspešnih ljudi koji su uticali na Vašu karijeru u smislu primera za uspeh

– Isidora Bjelica koja svojom elokventnošću, širinom stavova, harizmom, nadprosečnom inteligencijom ostavlja bez daha i daje jasne smernice kako koračati putevima uspeha ali i života. Borbe sa samima sobom koje dobijemo su naše najveće bitke!
– Lepa Brena koja je koristeći svoj talenat , svoj lik i delo pretvorila u istorijsku epohu koja se prosto zove Lepa Brena i tačka!
– Suzana Mančić koja je u kontinuitetu prisutna i kad nije aktuelna ona je popularna, neverovatno!
– Saša Popović čovek koji je izumitelj svega što radi i koji je postavio standarde! Vredan pomena i pažnje!
– Vesna Zmijanac koja ima neuporedivu emociju dok peva! Čudo od žene!

Da li Vas je uspešnost u Vašem poslu promenila?

Samo u smislu da sam postala još svesnija svojih kapaciteta i koliko je posvećenost bitnija od talenta! Hrabrost, istrajnost ali i dobra mera ukusa u interpretaciji kako sebe tako i drugih je nešto što sam nadogradila, pa su mi te osobine postale najbolje drugarice i hvala im!

Navedite vaših top 5 izvođača

– Vesna Zmijanac
– Dragana Mirković
– Ana Bekuta
– Halid Bešlić
– Milica Pavlović

Da li Vam slobodno vreme omogućava da se posvetite nekim društveno korisnim aktivnostima?

Da. Radim projekte neformalnog obrazovanja mladih, gde razvijamo talente koje mladi mogu da pretvore u vlastiti posao i sa decom sa posebnim potrebama. Inkluzija u praksi a ne samo na papiru, rekla bih.

Šta u Srbiji u oblasti Vašeg interesovanja treba promeniti kako bi održali korak sa svetom?

Treba uvesti inovaciju u načine prezentovanja mode. Moda je umetnost, živa je. Treba je tako i predstaviti, jer to garantuje upečatljivost i primećenost kolekcija trajno, a ne samo kolekcijski.

Vaš osvrt na buduća dešavanja u muzici i kulturi u Srbiji

Sigurna sam da će biti pomaka jer je Zvezdama Granda, Pinkovim Zvezdicama, MAC manifestacijom uveden jedan novi pravac gradjenja karijera ali i isticanja i nagradjivanja istih. Imamo koncerte koji su sjajni performansi. Naša kultura je sadržajna samo što je mnogi ne prate pa su u zabludi. Imamo predstave koje su za svetske scene, tako da sve u svemu dosta smo mi visoko na toj lestvici. Ljudima fali upućenosti! Prijedor recimo ima niz manifestacija tokom godine pa eto za svakoga po nešto!

Poruka mladim generacijama, početnicima u poslu, u vezi sa Vašim iskustvom

Borite se! Radite! Radite! Radite! Ispunjavajte svoja, a ne očekivanja drugih i rezultati su zagarantovani. Nek vam imperativ bude unutrašnji mir i zadovoljenost vlastitih kriterijuma.

Vaša poruka slušaocima FOCUS Radija i posetiocima našeg portala

Iz svakog intervjua, pesme, uzmite za sebe što vam odgovara i iz čega ćete nešto naučiti! Poštujte svakoga ko želi da vam da poduku jer problem u životu nije problem nego situacija s kojom se treba izboriti.

www.focus-radio.com