Akademik Matija Bećković, profesor Filozofskog fakulteta u Nišu Goran Maksimović i Andrea Marić viši asistent na Filološkom fakultetu u Banjaluci novi su članovi žirija 47.Književnih susreta na Kozari.

Oni su na prvoj sjednici Organizacionog odbora imenovani da izvrše izbor za ovogodišnju nagradu “Skender Kulenović” najboljem književnom stvaraocu bez obzira na književni rod i aktuelnu književnu produkciju.

U Gradskoj upravi Prijedor su sjednicom Organizacionog odbora kojom je predsjedavao gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, ujedno počele pripreme za ovogodišnje, 47. Književne susrete na Kozari.

Na sjednici je utvrđeno da će termin održavanja manifestacije biti od 17 – 21. septembra, a usaglašen je okvirni program Književnih susreta, te Pravilnik o nagradama Književnih susreta i prijedlog učesnika.

Na sjednici je bilo govora i o Planu izdavačke djelatnosti za 2019. godinu u okviru kojeg će, prema najavama Uređivačkog odbora, do održavanja Susreta, biti pripremljeno pet novih knjiga – izabranih djela LJubomira Simovića, Matije Bećkovića, Milosava Tešića, LJubivoja Ršumovića i Dragana Kolundžije.

www.prijedorgrad.org