Prijedorčanin Nebojša Grahovac briljira u Francuskoj! Bivši golman banjalučkog Borca je odličan na startu drugog dijela a posebno je raspoložen bio u derbiju protiv Nansija kada je imao 13 odbrana i bio je najzaslužniji za pobjedu na gostovanju 30:24. Nakon toga njegov tim je slavio i protiv Grenobla.

Grahovac je ove sezone u sjajnoj formi. Njegov tim je trijumfom napravio još jedan korak ka plasmanu u elitni rang jer je sačuvao četiri boda prednosti u odnosu na najbližeg rivala Nansi a uz to ga je na startu proljećnog dijela dobio na gostovanju i to prilično ujbedljivo,čime je poslao poruku ostalim konkurentima.

-Izuzetno važna pobjeda za nas je bila protiv nansija. Na gostovanju smo savladali možda i najvećeg rivala za plasman u viši rangt i to nam je donijelo dodatno samopouzdanje za nastavak drugog dijela sezone. Stekli smo lijepu prednost ali ništa nije gotovo, ima još puno da se igra. Želja svih u klubu je da se vratimo u elitni rang i da u njemu igramo značajnu ulogu. Prije dvije sezone se možda nismo snašli na pravi način, a sad smatram da postoje preduslovi da Šartr igra i značajniju ulogu. Ali idemo meč po meč, a o eliti ćemo tek da je obezbedimo – istakao je Grahovac.

Sjajni golman je jedan od najboljih igrača, o čemu svedoči i da je u 15 odigranih kola u Pro ligi šest puta bio u timu kola.

-Zadovoljan sam partijama. Tu je velika pomoć mojih saigrača. Igramo veoma dobro u odbrani i oni mi pomažu. Najvažnije da su u klubu zadovoljni mojim partijama i da razgovaramo i o nastavku saradnje, posebno ako opet izborimo elitni rang- dodao je golman Šartra.

Francuski time je veoma ambiciozan i narednih godina očekuje da napravi dodatni iskorak.

-Uprava razmišlja mnogo unaprijed, tako da su napravljeni planovi za naredne dvije do tri godine. Aktuelna je izradnja nove dvorane.Ove godine svi smatramo da imamo najbolji tim i da možemo da se plasiramo i viši rang.

Trenutno traju prijave za drugu Akademiju Nebojša Grahovac koja će se od 24 do 30 jun održati na Vlašiću. Prvo izdanje je dobilo sjajne ocjene a golman se nada da će ove godine sve biti još bolje.

-Prvo izdanje je zaista bilo sjajno. Zadovoljni smo reakcijom djece i roditelja. Ove godine će Akademija biti održana na Vlašiću, jer je OKC Jahorina u fazi renoviranja i zahvaljujemo im se na saradnji i podršci koju smo imali prošle godine. Imali smo veliku pomoć i od gospodina Nermina Selmana, kojem se takođe zahvaljujemo. Biće noviteta i ove godine a raduje nas dobar odziv djece već smo popunili oko 20 odsto kapaciteta.. Slično kao i prošle godine biće rad po pozicijama a omogućićemo djeci da dodatno individualno rade sa trenerima. Promoteri će biti Svetlana Kitić, golman Hrvatske Marin Šego, a tu će biti još iznenađenja- dodaje iskusni golman.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ima šanse za plasman na Evropsko prvenstvo. Slijede odlučujući mečevi protiv Finske.

-Mislim da smo na dobrom putu i da će to pokazati i mečevi protiv Finske. Želja svih je da odemo na veliko takmičenje i da se to iskoristi za promociju rukometa. Da ne ponovimo greške koje smo imali nakon Svetskog prvenstva u Kataru. Treba da se napravi jasan plan šta da se radi i kako rukometni klubovi ne samo reprezentacija da profitiraju od toga- istakao je na kraju Grahovac

Protesti nisu opasni

Francusku već mjesecima potresaju protesti“žutih prsluka“. Međutim , Grahovac ističe da je stanje u Parizu normalno.

-Protesti ne utiču na dešavanja u gradu i nisu toliko opasni koliko se kod nas u medijima predstavlja. Jednostavno zatvore se ulice kojima će oni biti obavljeni i u tom periodu izbjegavamo pojedine maršute. Pazimo jedino kad idemo na treninge da ne bi zakasnili i da se organizujemo na vrijeme- istakao je Grahovac

EuroBlic-srpskainfo.com