Na Malom gradskom trgu u Prijedoru danas je počela manifestacija “Novogodišnja bajka” koja će trajati do kraja ove godine.

U okviru ove manifestacije, domaći proizvođači suvenira i poljoprivrednici izložili su svoje proizvode na prodajnim štandovima. Direktorica Turističke organizacije grada Prijedora, Amira Ganić, izjavila je za portal srpskainfo da je ove godine pripremljen raznovrstan sadržaj.

– Proizvođači suvenira zamolili su nas da im pomognemo kako bi i u vreme novogodišnjih praznika ponudili svoje proizvode na ulici, tako da smo mi samo posredovali i omogućili da se postave štandovi. Prijedorčani imaju priliku da kupe razne suvenire, ali i domaće i zdrave proizvode kao što su sokovi, ali i sirevi i suvo meso- rekla je Ganićeva.

Dodaje da su izlagači sami postavili i okitili jelku na trgu te da će svakog dana tokom trajanja „Novogodišnje bajke“, Djed mraz posjetiocima dijeliti čaj i tople napitke.

– Postavili smo i sanduče u koju najmlađi mogu ubaciti novogodišnje pismo za Djeda mraza do četvrtak i najbolje pismo nagradićemo u petak novogodišnjim paketićem – rekla je ona.

Navodi da će tokom oba dana vikenda od 18 do 21 sat posjetioci dobijati slatke kolačiće, mafine i balone a da će najmlađi pisati čestitke za bake i deke. Prisutne že zabavljati Djeda mraz i vila, te brojni animatori.

U okviru „Novogodišnje bajke“, Udruženje „Žene u umjetnosti“ koje izrađuju lutke i izvode lutkarske predstave, u Ulici Kralja Aleksandra organizovaće Novogodišnji park od petka do nedelje.

I ove godine Gradska uprava organizuje doček Nove Godine za najmlađe. Novogodišnja žurka i podjela paketića biće organizovani u „Dvorani mladost“ u petak u 10 sati.

Tradicionalno, u Prijedoru je organizovan i doček Nove Godine na otvorenom. Proslava na Malom gradskom trgu u ponedjeljak počinje u 22:30 sati. Ovu, 2018. godinu, Prijedorčani će ispratiti sa popularnom folk pjevačicom Violetom Viki Miljković. Biće obezbjeđeni i topli napici, a 2019. godina će biti dočekana uz vatromet.

„Novogodišnju bajku“ organizuje Gradska uprava u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Prijedora.

EuroBlic-srpskainfo.com