Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je danas tradicionalni prijem za predstavnike svih vjerskih zajednica sa područja grada.

On je tom prilikom izjavio da je ovo bila još jedna razmjena mišljenja o uslovima u kojima se živi u gradu Prijedoru kada su u pitanju međureligijski odnosi, sa osvrtom na godinu na izmaku.

“Na opšte zadovoljstvo smo konstatovali da se, iako je Prijedor najmultietničnija lokalna zajednica u BiH, može pohvaliti dobrim međuljudskim i međunacionalnim odnosima”,rekao je Đaković novinarima nakon prijema u Gradskoj upravi Prijedor.

On je dodao da ove dobre odnose treba u budućnosti nadograđivati i poboljšati na dobrobit svih građana Prijedora.

Tradicionalnom prijemu su prisustvovali protojerej stavrofor Ranko Maletić, glavni imami medžlisa Islamske zajednice Kozarac i Prijedora Amir Mahić i Husein Velić te župnik prijedorske župe Marko Vidović.

Svi oni su bili složni u ocjeni da su ovi sastanci,osim za prigodna novogodišnja čestitanja, prilika i da se još jednom progovori o bitnom faktoru bezbjednosti svih stanovnika ovog grada.

“Gradska uprava Prijedor prepoznaje vjerske zajednice kao jedan bitan faktor u našem društvu i faktori koji doprinosi opštoj pozitivnoj klimi u gradu i ujedno izražavamo zahvalnost za podršku koju svaka od naših zajednica ima”, poruka se vjerskih službenika sa prijema kod gradonačelnika Prijedora.

Oni su bili složni u ocjeni da je ta podrška Gradske uprave i obavezujuća da svaka od vjerskih zajednica doprinose boljitku ove lokalne zajednice.

“Naše zajedničko pojavljivanje potvrda je da razgovaramo i da razmjenjujemo svoja iskustva, ali i da na ovom našem području situacija zaista na zadovoljavajućem nivou kada su u pitanju međureligijski odnosi”, istakli su vjerski službenici.

www.prijedorgrad.org