milojica-top8 bihSanja Milojica,18-godišnja članica Stonoteniskog kluba Prijedor, osvojila je drugo mjesto na prvom seniorskom TOP 8, koji je u Foči okupio po 16 najboljih igračica i igrača BiH.

U okviru A grupe ostvarila je pet pobjeda i doživjela dva poraza. Neprikosnovena je i ovoga puta najbolja igračica u državi Emina Hadžiahmetović (Spin 2012, Sarajevo) koja je imala maksimalan učinak, svih sedam trijumfa.

-Milojica je dobrim igrama i ovim uspjehom najavila kandidaturu za mjesto u seniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine – konstatovao je prvio čovjek STK Prijedor Slavko Antonić.

Miljana Antonić je bila sedmoplasirana, što je za nju slab rezultat, ali je imala peh da na ovom turniru, jer je prva tri meča izgubila tijesnim rezultatom (2:3), što je unijelo nervozu u njenu igru. Međutim, jako dobrim partijama u čitavoj protekloj sezoni u Premijer ligi BiH, njena treća pozicija na rang-listi seniorki BiH za sada nije ugrožena, tako da ima šansi da dobrim izdanjem na pojedinačnom bh.prvenstvu takođe izbori mjesto u seniorskoj reprezentaciji BiH.

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – STK Prijedor