U organizaciji prijedorskog Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama “Neven”, a povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u Muzeju Kozare je otvorena izložba likovnih radova pod nazivom “Buđenje”.

Radovi su nastali tokom oktobra i novembra ove godine na radionicama u okviru projekta “Prošetaj sa mnom kroz grad” koji je podržalo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

-Cilj ovog projekta je bio promocija prava i potencijala osoba sa smetnjama u intelektualnom razvoju, a pokazao se veoma značajnim za njihovu terapiju opuštanja i ispoljavanja njihovih osjećanja prema porodici i okruženju uopšte – rekla je predsjednica Udruženja “Neven” Vesna Berić.

Korisnici Dnevnog centra Udruženja “Neven” pohađali su radionicu koju je vodila likovna umjetnica Marija Dobrijević.

Tom prilikom je nastalo preko 200 crteža, kolaža, akvarela i slika na platnima, koji su izloženi u Muzeju Kozare do 15.decembra a svi koji to žele mogu kupiti tadove i time pomoći radu “Nevena”.

-Cilj izložbe, kako i sam naziv kaže buđenje, prije svega svijesti građana o osobama sa poteškoćama u intelektualnom razvoju, ali i kreativnosti učesnika kao i njihovog samopouzdanja – rekla je Dobrijevićeva.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com