Kako nezvanično saznajemo, u vremenskom periodu od 3.do 6.decembra u Srednjim Jakupovićima kod Prijedora opljačkana je kuća u vlasništvu S.J..

Tom prilikom ukradena su dva automobila “Golf 5 TDI” crne boje.

Vozila su bila smještena u garažama ispod kuće, a nepoznati provalnici su podesnim alatom uništili garažna vrata, zatim vrata između dvije garaže.

Osim dva vozila, ukradene su i druge vrijedne stvari, mašine, alati i dijelovi za “Golf 5”, te tri motora “VW TDI”, trimeri.

Lopovi su pokušali da provale još jednu postojeću garažu, tom prilikom su oštetili vrata, ali su vjerovatno odustali jer su ta vrata bila bolje obezbjeđena sa unutrašnje strane.

Inače, vlasnik kuće je 2. decembra otišao u inostranstvo gdje živi, pa se može zaključiti da je riječ o isplaniranoj pljački gdje su lopovi znali šta se nalazi u garažama.

Iz Policijske uprave Prijedor nam je potvrđeno da im je ovaj slučaj prijavljen.

-Policijski službenici izvršili su uviđaj i preduzimaju sve neophodne mjere i radnje u cilju pronalaska počinioca ovog krivičnog djela – rekli su nam iz PU Prijedor.

Vlasnik kuće S.J. moli sugrađane da, ukoliko su nešto primijetili u vremenu od 3.do 6.12., s obzirom da se kuća nlazi neposredno uz magistralni put Prijedor-Banjaluka nedaleko do skretanja za Kevljane, to prijave policiji.

Tekst i foto – Nijaz Huremović/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com