Sedamnaesti međunarodni sajam privrede u Brčkom je održan u periodu od 8. do 10. novembra 2018. godine na lokaciji bivšeg TC Tropik.

Organizator ovogodišnjeg sajma je Privredna komora Brčko distrikta, a pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, Vanjskotrgovinske komore BiH, Antunović d.o.o., Bimal, d.d. Brčko i drugih privrednika.

Brčanski sajam predstavlja jedan od najznačajnijih privrednih događaja na našim prostorima, što potvrđuje višegodišnji kontinuitet – tradicija održavanja sajma, rezultati uspjeha, veliki broj izlagača kako domaćih tako i stranih. Na ovogodišnjem sajmu svoju ponudu predstavilo je preko 150 izlagača, a fokus ovogodišnjeg sajma u Brčkom bili su ljudski resursi koji zbog odlaska u inostranstvu ugrožavaju poslodavce.

Sajam je bio izložbeno – prodajnog karaktera, a posjetioci su imali priliku da se upoznaju sa raznovrsnom ponudom na sajmu.

Na poziv Privredne komore distrikta Brčko, na ovogodišnji sajam učešće je uzela Turistička organizacija grada Prijedora sa promotivnim materijom, dok se radionica “Minimo” iz Prijedora predstavila sa rukotovorinama i suvenirima.

Turistička organizacija grada Prijedora