“Dva od dva”, tako bi se moglo reći za odličan nastup mladih prijedorskih boksera na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u olimpijskom boksu za juniore i mlade koje se održalo u Sarajevu proteklog vikenda.

Naime, dvojica mladića, članova Bokserskog kluba „Tim Janjanin“ iz Prijedora učestvovali su na ovom takmičenju i obojica su se vratila sa medaljama.

Nedim Selimović je u uzrasnoj kategoriji školaraca osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju do 48 kg, dok je Nemanja Živković u uzrasnoj kategoriji juniori bio treći i pripala mu je bronzana medalja do 70 kg.

-Ponosan sam kako su ovi mladi momci (Živković 2003. i Selimović 2004.godište) predstavljali naš klub i grad, a kao nagrada stigle su i medalje što je za nas veliki uspjeh. To je dokaz da je boks oživio u gradu Prijedoru a zasluge za to pripadaju i BK “Tim Janjanin” jer smo dali svoj veliki doprinos tome – rekao nam je Dražan Janjanin, trener kluba.

On je dodao da je tokom trajanja prvenstva održan i seminar za trenere, sudije i delegate.

Janjanin je položio za trenera i dobio licencu AIBA.

-Želim da se zahvalim onima koji su vjerovali u nas i omogućili nam odlazak u Sarajevo. To su Splav River, Black and White, Nikić d.o.o., Dragstor Jović, Adis Hergić i njegova firma SAM te veliki čovjek i prijatelj kluba Milan Tubin. Siguran sam da smo svojim rezultatima opravdali njihovo povjerenje – dodao je Janjanin.

Podsjetimo, on je sa braćom Slađanom i Milošem koji se takođe bave ovom “plemenitom vještinom”, početkom godine pokrenuo školu boksa u gradu na Sani a klub je počeo sa takmičenjem u Bokserskoj ligi Republike Srpske.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Dražan Janjanin