Policijski službenici Policijske uprave Prijedor-Policijske stanice Novi Grad, dana 01.10.2018. godine, u Novom Gradu, lišili su slobode lice inicijala Ž.V. (1982) iz Novog Grada zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i lice D.B. (1979) iz Novog Grada, zbog pomaganja u izvršenju krivičnih djela.

Osumnjičeni Ž.V. se tereti da je dana 01.10.2018. godine, oko 02,00 časa, u Novom Gradu, u pravcu porodične kuće, privatnog vlasništva iz automatske puške ispalio osama metaka, kom prilikom su na kući pričinjena oštećenja, a nakon čega se putničkim automobilom, u kojem se nalazilo i kojim je upravljalo lice D.B. (1979) iz Novog Grada, udaljio sa lica mjesta.

Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i naredbe sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Gradu, izvršeno je pretresanje kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice Ž.V. gdje je tom prilikom pronađena i privremeno odzuzeta automatska puška M70, prepravljeni vojni karabin M48 kao i određena količina puščanih metaka.

Dana 01.10.2018. godine, oko 21,00 časova, osumnjičeno lice Ž.V. uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, na dalje postupanje, predato je u nadležnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru, dok će protiv lica D.B. nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj zbog pomaganja u izvršenju krivičnih djela.

PU Prijedor
Foto – ilustracija