Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u vremenskom periodu od 28.09. do 30.09.2018. godine, realizovali su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača pod uticajem alkohola.

Prilikom kontrole psihofizičkog stanja vozača sa akcentom na sprečavanje učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionisano je 55 vozača, od kojih je deset zadržano lišenjem slobode u policijskim stanicama do 12 časova, i to sedam zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg kao i tri vozača zbog odbijanja alkotestiranja.

Vozačima koji se zateknu da učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola u količini preko 1,50 g/kg alkohola u organizmu, pored novčane kazne (400 KM) i mjere zadržavanja lišenjem slobode, izriče se i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od dva mjeseca i dva kaznena boda. Pored toga, zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji od 0,80 do 1,50 g/kg u organizmu za 14 vozača je, uz novčanu kaznu, izrečena i mjera zabrane upravljanja vozilima i kazneni bodovi.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno pravila koja se odnose na zabranu upravljanja vozilima pod uticajem nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u narednom periodu nastaviće sa kontinuiranim aktivnostima usmjerenim na kontrolu ovih ali i ostalih prekršaja u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

PU Prijedor
Foto – ilustracija