Nakon lošeg starta sezone, Prijedorčani se nalaze u seriji od četiri pobjede u tri takmičenja.

Poslije trijumfa na gostovanjima Borcu u Bosanskim Lužanima(Kup RS), Podrinju u Janji(Prva liga RS) i Igmanu u Konjicu (Kup BiH) izabranici trenera Žerića zasluženo su trijumfovali i u prvenstvenom meču sa Željezničar Sport Timom iz Banjaluke.

Bio je to ujedno prvi postignuti gol na domaćem terenu ove sezone i prvi trijumf.

Raduje činjenica da je nedavnim saopštenjem uprava Rudar-Prijedora na čelu sa Radomirom Dukićem apsolutno stala iza trenera i igrača, što su oni opravdali u proteklih desetak dana.

Bivši kapiten zeleno-crnih koji sada sjedi na klupi, malo je “promiješao” sastav, počeli su da stižu golovi od više različitih igrača, samopouzdanje se podiglo i stigle su pobjede.

Dok su prethodnih godina za “rudare sa Sane” igrali igrači “sa strane” brojni Prijedorčani su to kritikovali i navodili kao razlog nedolaska na utakmice.

Ove sezone kada se Rudar-Prijedor oslanja na domaće igrače, opet je posjeta slaba, a sa tribina su se čule i kritike na račun igrača.

Vrijeme je da se publika vrati na Gradski stadion i podrži ovu mladu ekipu i trenera Žerića jer su oni to svojim radom, ponašanjem, i na kraju, rezultatima u posljednje vrijeme, sigurno zaslužili.

U subotu u Prijedor stiže Alfa Modriča u 8.kolu Prve lige RS, a već 3.oktobra u našem gradu gostuje ekipa FK Klis iz Buturović Polja, član Druge lige FBiH-Grupa Jug, u okviru osmine finala Kupa BiH.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com