Sudije su još jednom pobijedile fudbal. Naime, sudija Vukota Stojan je u 23. minuti prekinuo utakmicu Omarska: Sloga Doboj, iako nije bilo razloga za prekid. Naime, Vukota je od početka sudio tendeciozno, te nije svirao penal i 4-5 očiglednih i grubih prekršaja za Omarsku. U 23. minuti nakon još jednog nedosuđenog prekršaja, Romanić Darko je opsovao sudiju, nakon čega mu je Vukota pokazao prvo žuti pa potom i crveni karton. Darko je sudiji izvukao pištaljku iz usta i bacio je van terena. U tom trenutku sudija Vukota se povukao do centra i na opšte iznenađenje označio da prekida utakmicu. Prema izjavi sudije prilikom oduzimanja pištaljke igrač Romanić Darko ga je fizički napao i ogrebao noktom sudiju po licu.

To je ostalo veoma sporno, nadamo se da ćemo doći do snimka pa da vidimo govori li sudija Vukota istinu. Stiče se utisak da je sudija danas došao sa namjerom da ošteti Omarsku, te da je jedva dočekao prvi incident da napravi cirkus.

Ipak, moramo se i svi u klubu pogledati u oči, jer svima treba biti jasno da nikakvi prigovori sudijama niti dueli sa njima ne mogu ispraviti nepravde niti nekakve krive Drine. To se do sada pokazalo nebrojano puta, te smo svjesni da će i sada FSRS prihvatiti izjavu sudije, kazniti naš klub i igrače i da se ništa dobro za Omarsku neće dogoditi. Međutim, sport je takav, ponekad dominiraju emocije i nije lako svaki put ostati pribran i smiren.

Šta je, tu je. Omarska tone sve dublje i dublje. Međutim, sada treba skupiti sve snage i pokušati na terenu igrati što bolje i skupiti što je više moguće bodova do zimske pauze. Desilo se što se desilo i ne treba gubiti vrijeme na utvrđivanje ko je kriv.

Ostaje poseban žal, jer je utakmica do tog trenutka bila zaista odlična. Fino vrijeme, dobar teren i dva otvorena i raspoložena protivnika. Sloga je počela veoma ofanzivno, a tokođe i Omarska. Prije prekida obje ekipe su imale po jedan opasan napad, ali bez potrebe za intervencijom golmana. Ipak, sudija se stavio od početka u centar pažnje i tako i završio utakmicu koja je mogla biti prava ljepotica.

Omarska je sad u veoma ugroženoj zoni, a sljedeće subote gostuje Slobodi u Novom Gradu.

Omarska: Sloga Doboj – Prekid u 23. minuti

Omarska
Stadion: FK Omarska
Gledalaca:70
Sudija: Vukota Stojan (Gradiška)

FK Omarska