U nastavku realizacije akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, u vremenskom periodu od 11.09.2018. do 13.09.2018. godine, policijski službenici Policijske uprave Prijedor, održali su edukativna predavanja na temu bezbjednog i pravilnog učešća djece u saobraćaju.

Edukativna predavanja održana su u Osnovnim školama „Dositej Obradović“ u Prijedoru, „Vuk Karadžić“ u Omarskoj i „Jovan Dučić“ u Lamovitoj, a s ciljem da se najmlađi učenici na jednostavan način, prilagođen njihovom uzrastu, pouče o osnovnim saobraćajnim pravilima kao i o opasnostima koje prijete prilikom učestvovanja u saobraćaju.

U nastavku aktivnosti, predavanja su održana su i u Osnovnoj školi ”Petar Mećava” u Kostajnici, gdje je za učenike prvih razreda, osim edukativnih teorijskih predavanja, održana i praktična nastava na pješačkom prelazu. Ovim aktivnostima najmlađim učesnicima u saobraćaju prikazan je pravilan način učestvovanja u saobraćaju uz poštovanje osnovnih saobraćajnih propisa kojih treba da se pridržavaju kako bi spriječili mogućnost nastanka opasnosti i ugrožavanja sebe i drugih učesnika u saobraćaju.

Policijski službenici policijske uprave Prijedor, i u narednom periodu, nastaviće sa realizacijom navedenih aktivnosti a s ciljem zaštite učenika te podizanja svijesti o potrebi opreznog i pravilnog učešća u saobraćaju.

Ovom prilikom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da s pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju, a posebno na vozače, da brzinu kretanja prilagode uslovima puta, naročito na putnim pravcima na kojima se u većem broju kreću učenici kao i u neposrednoj blizini školskih ustanova.

PU Prijedor