Fudbalski klub “Rudar-Prijedor” ove godine obilježava 90 godina postojanja.

Među brojnim manifestacijama koje su najavljene tokom 2018.godine, bila je i utakmica sa renomiranim protivnikom.

Iako je prije nekoliko mjeseci postignut načelni dogovor da tokom septembra ili oktobra u našem gradu gostuje FK “Crvena zvezda”, do susreta sa nekadašnjim evropskim i svjetskim klupskim šampionom neće doći do kraja ove godine.

Naime, na adresu Prijedorčana stigla je čestitka Beograđana povodom vrijednog jubileja, ali i obavještenje da aktuelni prvak Srbije zbog plasmana u grupnu fazu Lige šampiona i brojnih obaveza trenutno nije u mogućnosti odigrati prijateljski meč u predloženom terminu.

U nastavku vam prenosimo dopis koji je predsjednik “Crvene zvezde” Zvezdan Terzić uputio predsjedniku “Rudar-Prijedora” Radomiru Dukiću.

FK „RUDAR-PRIJEDOR”
Prijedor
– Predsednik, g-din Radomir Dukić
Beograd, 05.09.2018.

ČESTITKA

Poštovani,
Povodom obeležavanja jubileja 90 godina od osnivanja FK „Rudar-Prijedor” Prijedor šaljemo Vam iskrene čestitke, sa željom da trajete uspešno bar još toliko i budete i dalje ponos Prijedora i Potkozarja.

Počastvovani što ste pozvali baš Crvenu zvezdu da uveliča ovaj veliki jubilej, sa velikim zadovoljstvom smo prihvatili Vaš poziv. Međutim, zbog obaveza proisteklim učešćem u grupnoj fazi Lige šampiona, ipak nismo u mogućnosti odigrati prijateljski meč u predloženom terminu.

Svesni smo da FK „Crvena zvezda” ima veliki broj navijača u Prijedoru i celoj Krajini, pa ćemo prijateljsku utakmicu odigrati u nekom drugom terminu, kada se za to stvore uslovi.

Srdačan pozdrav,

GENERALNI DIREKTOR
Dr Zvezdan Terzić

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – ilustracija