Nakon što je Halid Muslimović odbacio optužbe Sonje Bašić koja je izjavila da je sa njim bila u ljubavnoj vezi tri godine te da ju je pretukao kada je tražila da joj vrati dug od 94.000 eura, na njegove izjave reagovala je i Bašić. Ona je u razgovoru za Faktor ustvrdila da je Muslimović taj koji laže te da će ga tužiti i zbog klevete. Ovoga puta otišla je i dalje te je istakla kako ona nije jedina žrtva pjevača te da je on i od drugih žena izvlačio novac.

– To sto je rekao nije istina. Cijeli Balkan i cijela Australija zna da smo mi u ljubavnoj, a ne u poslovnoj vezi. Za to imam mnogobrojne slike i snimke kao dokaz. On meni duguje novac ne zato što smo radili zajedno već zato što sam mu pomagala da opstane i oko njegovih kredita i školovanja njegove djece kojoj sam slala novac. Pretukao me je kada sam mu tražila da mi vrati dug, dobila sam 14 ili 15 udaraca i ne mogu da vjerujem da on uopće tvrdi da sam bila pijana. Da je to istina sigurno bi mi uradili neku toksikološku analizu kad sam otišla na pregled u bolnicu u kojoj je sa mnom bila i moja advokatica, ali nisu – kazala je Bašić.

Ona dodaje da ima dokaze za sve što govori. Zajednička putovanja, boravke u hotelima u cijeloj Evropi i kupovinu avionskih karata plaćala je za njih dvoje putem kreditne kartice, te kaže kako ima sve evidentirano.

– Sve mogu dokazati na bilo kojem sudu na svijetu jer meni neće niko da prijeti i da me udara. Sve je laž ono što govori. On je mene istukao i kao kera ostavio da ležim na cesti i pobjegao u autu, a onda me optužio da sam se sama udarala i grizla. Sramota je što uopće govori bilo šta i ima bilo kakav komentar – tvrdi Bašić.

Ističe da ona neće da šuti jer se ničega ne boji i jer nije ovisna o Halidu te da stoji iza svake žene koju muž zlostavlja.

– Ja sam zbog svoje dobrote ispaštala, a on ovdje živi čitav život i ima prijatelje i zato tvrdi da lažem. Da se ovo dogodilo u Austrailiji, on bi već bio u zatvoru i ne bi ni imao vremena da to komentariše – ističe Bašić.

Kada je u pitanju Halidova turneja na kojoj su radili zajedno, Bašić naglašava kako je ona pristala da radi sa njim na tome kako bi joj se vratio dio njegovog duga. Kaže i kako je ona zapravo bankar u Autraliji te je otvoreno zaprijetila da će otkriti “kako je pomogla da Muslimović dobije veliki kredit uz lažne papire”, kao i da će to sve prijaviti organima u BiH.

– Već sam sve prijavila Amabasadi Australije čiju podršku imam i već su uzimali izjave. Zatražit ću da mu se zbog ovoga zabrani ulazak u Australiju i Englesku. Tamo više neće doći – kaže Sonja.

Ona ističe kako je saznala i da ona nije jedina Halidova žrtva.

– Ovdje su dolazile još dvije žene kojima duguje novac. Jedna je došla sa petericom braće i napravila dar-mar na koncertu jer joj duguje više od 20 hiljada dolara, a drugoj još pet hiljada dolara. On tako radi, izvlači novac od tuđih žena i tako živi – optužila je Muslimovića Bašić.

Faktor.ba

Vezane vijesti:

HALID MUSLIMOVIĆ ODBACUJE OPTUŽBE SONJE BAŠIĆ: TA ŽENA LAŽE SVE

UPORNA MUSLIMOVIĆEVA LJUBAVNICA POTEGLA VEZE: HALIDU ĆU ZABRANITI ULAZAK U MOJU ZEMLJU

HALID MUSLIMOVIĆ: SVI TREBAJU DA SE RASPITAJU KO JE GOSPOĐA KOJA MI ŽELI NAPAKOSTITI

UDARIO ME 3 PUTA, PA IZVUKAO IZ AUTA, PALA SAM NA KAMEN: POGLEDAJTE ISPOVIJEST LJUBAVNICE HALIDA MUSLIMOVIĆA – VIDEO

OGLASILA SE ŽENA KOJA JE OPTUŽILA HALIDA ZA NASILJE: U VEZI SMO BILI TRI GODINE-PRETUKAO ME JE JER MI JE DUŽAN 94.500 EVRA!

HALID MUSLIMOVIĆ SE OGLASIO POVODOM INCIDENTA: ŽENA JE POPILA LITAR VISKIJA, A JA SAM HTIO POMOĆI

OGLASIO SE HALID MUSLIMOVIĆ: HOĆEŠ NEKOME DA POMOGNEŠ, A ON TE ISKORISTI

HALID MUSLIMOVIĆ: MOJA GREŠKA JE BILA ŠTO SAM PIJANOJ I AGRESIVNOJ ŽENI HTIO POMOĆI

POZNATI PJEVAČ ISPITAN U POLICIJI: HALID MUSLIMOVIĆ PRETUKAO ŽENU