U mjestu Donji Volar kod Prijedora ozvaničen je početak rada dijela vodovodnog sistema kojim je na gradsku mrežu priključeno dvadesetak domaćinstava .

Riječ je o naselju udaljenom oko petnaestak kilometara od centra grada i na razmeđi prijedorske i novogradske opštine.

Mještanin Zoran Predojević je izjavio da je do skoro voda iz gradskog vodovoda ovdje bila misaona imenica i da su se za ovu dragocjenu tečnost snalazili kako znaju i umiju.

“Voda se donosila iz Sane, vadila iz bunara i nije se znalo kad je gore ljeti ili zimi”, rekao je Predojević novinarima.

On je dodao da je dolazak vode u selo rezultat sloge mještana, Gradske uprave i preduzeća “Vodovod”.

“Ovom akcijom smo skrenuli pažnju da i ovdje žive ljudi i nadam se da ovo neće biti posljednja akcija te da ćemo uz razumijevanje Gradske uprave krenuti i sa putevima i elektro mrežom”, dodao je Predojević.

Direktor prijedorskog ” Vodovoda” Vlado Reljić je potvrdio da je u pitanju vodovodna mreža u dužini oko 2300 metara , a da je vrijednost radova oko 25 000 KM.

“Do ovoga je došlo poslije širenja vodovodne mreže od Bišćana, preko Jugovaca, Cikota i dijela Volara i mi iz vodovoda smo zadovoljni jer ovdje sada ima preko 160 potrošača, budući da ovdje nikada ranije nije bilo”, istakao je Reljić.

Dolazak vode u selo bio je dovoljan razlog današnju svečanost ,a jedna seoska česma je i simbolično osveštana.

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je izrazio zadovoljstvo što prisustvuje jednom ovakvom događaju gdje mještani jednog dijela grada više neće imati problema sa vodom.

“Ovim Gradska uprava potvrđuje da vodi računa o ravnopravnom razvoju cijelog područja grada i da se stvaraju uslovi za kvalitetniji život i na seoskom području, a da se slogom i dogovorom može puno toga izgraditi”, istakao je Đaković.

Prijedorgrad.org