Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u vremenskom periodu od 13.07. do 15.07.2018. godine, realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na učestvovanje u saobraćaju pod uticajem alkohola.

U toku akcije ukupno je kontrolisano 306 učesnika u saobraćaju, a prekršajne sankcije na licu mjesta su izrečene za 123 učesnika ili 40% kontrolisanih.

Zbog učestvovanja u saobraćaju pod uticajem alkohola sankcionisano je 58 vozača, a koji su tom prilikom isključeni iz saobraćaja. Prema 12 vozača primjenjena je mjera zadržavanja do otrežnjenja u policijskim stanicama u trajanju do 12 časova, kao i prema 1 pješaku koji se po kolovozu kretao pod uticajem zabranjene koncentracije alkohola. Vozačima zatečenim pod uticajem alkohola u saobraćaju izrečene su 33 zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima, u trajanju od 45 mjeseci.

Tokom realizacije planskih aktivnosti, policijski službenici su prilikom kontrole i pregleda jednog putničkog automobila, pronašli te od lica privremeno oduzeli zelenu biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu u količini oko 2,5 grama.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno pravila koja se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila i zabranu upravljanja vozilima pod uticajem nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u narednom periodu nastaviće sa kontinuiranim aktivnostima usmjerenim na kontrolu ovih ali i ostalih prekršaja u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

PU Prijedor
Foto – ilustracija