Kozara ima veliki sportski potenacijal, ali i djeca iz ovog regiona su košarkaški nadarena ističu organizatori kampa “Gold drim”. Idejni tvorci su bivši grači Tomica Zirojević i Dalibor Stupar. Kamp je ove godine prvi put organizovan sa tendencijom da preraste u događaj koji će postati tradicionalan. Zirojević poručuje da su prvi utisci odlični i da naredne godine očekuje da se kamp podigne na još viši nivo.

“Ništa nema protiv Zlatibora i drugih mjesta, ali zašto ne bi ovdje, u našem okruženju, organizovali kamp. Riješili smo da organizujemo ovo da naša djeca ne moraju da putuju deset i više sati, nego da mogu ovdje da dođu u prelijepom ambijentu Kozare,” rekao je Zirojević.

Ove godine na Kozari našlo se 50 klinaca, a organizatori poručuju da su dobili odličnu povratnu rekaciju i da je već sada zainteresovanost velika za naredno izdanje kampa.

“Sve nam je odlično, hrana ne može biti bolja. Trener je vjerovatno najbolji na svijetu, teren je dobar, nedavno napravljen, smještaj takođe ne mogu da kritikujem,” rekao je Miloš iz Prijedora.

Sa djecom primarno rade treneri Danilo Palalić i Vladimir Pilipović, sa nekoliko pomoćnika. Kamp su podržali ministartsvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i grad Prijedor.

“Naša ljepotica, legendarna planina Kozara je idealna za sve vrste sportova. Ovdje postoje tereni i smještajni kapacitet. Ovaj košarkaški kamp smo zdušno podržali, jer je naša ideja da Kozaru otvaramo prema ljudima,” rekao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

“Sigurno da mi prepoznajemo dobre stvari, a ovo je jedna od njih. Vidimo mnogo dobrih košarkaša i ovu mladosti na prelijepoj Kozari. Uvijek ćemo biti tu za dobre stvari, sve pohvale košarkaškom kampu,” kaže pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport Dragan Jaćimović.

Promoter kampa bio je srpski reprezentativac i evropski šampion sa Real Madridom Ognjen Kuzmić.

ATV BL