Fudbalski klub Rudar-Prijedor ove godine obilježava devet decenija postojanja.

Tim povodom u okviru proslave ovog vrijednog jubileja koji se održava uz slogan “Naših 90”, u Muzeju Kozare u našem gradu otvorena je dvodnevna izložba “90 fotografija za 90 godina”.

Prisutnima su se obratili predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje ovog jubileja Stojan Janjetović kao i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Iziožba je probudila lijepe uspomene i gradonačelniku Milenku Đakoviću,

-Želio bih da se “Rudar-Prijedor” vrati na staze stare slave. Lijepo je na jednom mjestu vidjeti sve ovo i podsjetiti se na one koji više nisu sa nama, ali i na one koji su godinama sa ovim klubom pronosili ime Prijedora širom nekadašnje Jugoslavije – rekao je Đaković koji je svim fudbalerima, trenerima i sportskim radnicima poželio sretnu 90. godišnjicu postojanja.

Predsjednik “rudara sa Sane” Radomir Dukić je istakao da je pred novim rukovodstvom kluba mnogo posla.

-Želimo finansijski stabilizovati klub, osnažiti igrački kadar prije svega domaćim snagama, dodatno popraviti infrastrukturu. Nadam se da ćemo uz pomoć naših glavnih sponzora riješiti prisutne probleme I vratiti Rudar-Prijedor u Premijer ligu BiH gdje i pripada – rekao je Dukić.

Na panoima u Muzeju Kozaru našle su se fotografije iz bogate istorije kluba, od njegovog osnivanja u Ljubiji 1928. godine pa do danas.

Na otvaranju su bili prisutni brojni gosti od kojih je većina jedan dio svog života vezala za ovaj fudbalski klub, bilo da se radi o bivšim igračima, trenerima ili članovima uprave.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com